Divlji pijat i gurmanska nagrada
03.12.2019.
Divlji pijat je knjiga recepata koje su izdali učenici SŠ Bol u suradnji sa svojim profesorima, te su na natjecanju Gourmand World Cookbook Awards postigli zapažene rezultate.
Na natjecanju Gourmand World Cookbook Awards knjiga Divlji pijat je u Hrvatskoj pobijedila u dvije kategorije: C05 Mediterranean i C07 eastren Europe. Knjiga se tako kvalificirala za nadmetanje za najbolju kuharicu na svijetu 2020. s pobjednicima iz drugih zemalja u istoj kategoriji.
Ove godine na natjecanju je sudjelovalo ukupno 225 zemalja. Ono što je u filmskoj industriji - nagrada Oscar, u gastronomiji je Gourmand Award. Ova prestižna nagrada se svake godine, između ostalog, dodjeljuje knjigama o hrani i vinu, a osnovao je 1995. godine Edouard Cointreau. Inspirirana je olimpijskim igrama i njihovim duhom. Jedino je takvo međunarodno natjecanje u sektoru, besplatno je i otvoreno za sve jezike.
Popis pobjednika na OVOM linku.